آیا در میان شهدای کربلا، شهیدی به نام زهیر بن بشر خثعمی وجود دارد؟
پرسش
لطفاً زندگی‌نامه زهیر بن بشر خثعمی را که روز عاشورا در رکاب امام حسین(ع) به شهادت رسید، بیان نمایید.
پاسخ اجمالی

بر اساس برخی گزارش‌ها، زهیر بن بشر(بشیر)[1] خثعمی، یکی از شهدای کربلا و از یاران امام حسین(ع) بود که روز عاشورا در حمله‌ی اول دشمن به شهادت رسید.[2]

در زیارت‌نامه‌های‌ شهدای این‌گونه به وی سلام داده شده است:

«السَّلَامُ عَلَى زُهَیْرِ بْنِ بِشْرٍ الْخَثْعَمِی‏».[3] و «السَّلَامُ عَلَى زُهَیْرِ بْنِ بَشِیر».[4]

با جست‌وجویی که داشتیم جز آنچه گفته شد، اطلاعات بیشتری از این شهید را در منابع قابل استناد نیافتیم.

[1]. مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج 45، ص 64، بیروت، دار إحیاء التراث العربی، چاپ دوم، 1403ق؛ سید ابن طاووس، رضی الدین علی، الاقبال بالاعمال الحسنة، ج 2، ص 714، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ دوم، 1409ق.

[2]. ابن شهر آشوب مازندرانی، مناقب آل أبی طالب(ع)، ج 4، ص 113، قم، علامه، چاپ اول، 1379ق.

[3]. ابن مشهدی، محمد بن جعفر، المزار الکبیر، محقق، مصحح، قیومی اصفهانی، جواد، ص 494، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ اول، 1419ق.

[4]. الاقبال بالاعمال الحسنة، ج 2، ص 714.