آیا مسلم بن عقیل فرزندی به نام عبدالرحمن داشت که در کربلا به شهادت رسید؟
پرسش
لطفاً زندگی‌نامه عبدالرحمن بن مسلم بن عقیل که روز عاشورا در رکاب امام حسین(ع) به شهادت رسید را بیان نمایید.
پاسخ اجمالی

برخی از منابع، عبد الرحمن بن مسلم بن عقیل را یکی از شهدای کربلا اعلام کرده‌اند که روز عاشورا در دفاع از امام حسین(ع) به شهادت رسید.[1] نام مادر او را نیز «فَتاه» نوشته‌اند.[2]

گفته می‌شود وی بعد از برادرش جعفر و قبل از عبدالله بن جعفر بن ابی‌طالب به میدان رفت و توانست 50 نفر از سپاه اموی را به هلاکت برساند.[3]

گفتنی است که در میان شهدای کربلا شهیدی به نام عبدالرحمن بن عقیل دیده می‌شود که احتمال دارد این دو نام متعلق به یک شخص باشد.

به هر حال، اطلاعات بیشتری از وی در دست نیست و در زیارت‌نامه‌ها نیز نامی از وی وجود ندارد.

[1]. خوارزمی‏، موفق بن احمد، مقتل الحسین(ع)، ج 2، ص 53، قم، انوار الهدی‏، چاپ دوم، 1423ق.

[2]. عصفری، خلیفة بن خیاط، تاریخ خلیفة بن خیاط العصفری، ج 1، ص 179، بیروت، دار الفکر، 1414ق.

[3]. اسفراینی، ابواسحاق، نور العین فی مشهد الحسین(ع)، ج 1،ص 45، تونس، مکتبة المنار، بی‌تا. (البته در انتساب این کتاب به اسفراینی، تردیدهایی وجود دارد).