آیا یکی از فرزندان مالک اشتر به نام اسحاق در روز عاشورا به شهادت رسید؟
پرسش
آیا شهیدی به نام اسحاق بن مالک اشتر در میان شهدای کربلا بود؟
پاسخ اجمالی

با جست‌وجویی که در کتاب‌های کهن و قابل استناد داشتیم، به گزارش معتبری که به نام  اسحاق بن مالک اشتر به عنوان یکی از شهدای کربلا اشاره کند، برخورد نکردیم.

توضیح آن‌که مالک اشتر فرزندی به نام ابراهیم داشت که از یاران مختار و از خون‌خواهان امام حسین(ع) بود و در تاریخ، فراوان از او یاد شده است؛[1]‌ اما این‌که او برادری به نام اسحاق داشت که قبل از او در کربلا شهید شده باشد، جز در برخی نوشتارهای متأخر -که در آنها ادعا شد که او بعد از حبیب بن مظاهر به میدان رفته و به شهادت رسید-[2] به مستند دیگری در مورد آن دست نیافتیم. بدیهی است در صورت برخورد با منبع معتبری در ارتباط با این پرسش، پاسخ را ویرایش خواهیم کرد.

[1]. «ایمان اجداد و فرزندان مالک اشتر»، 6078؛ «شخصیت ابراهیم بن مالک اشتر»، 39121.

[2]. محمدی اشتهاردی، محمد، مالک اشتر، ص 188، نهران، پیام آزادی، چاپ دوم، 1372ش.