آیا حضرت ابوالفضل العباس، فرزندی به نام محمد داشت که در روز عاشورا به همراه پدر و عمویش به شهادت رسیده باشد؟
پرسش
لطفاً زندگی‌نامه محمد بن عباس بن علی(ع) را که روز عاشورا در رکاب امام حسین(ع) به شهادت رسید، بیان نمایید.
پاسخ اجمالی

از این شهید در بیشتر منابع سخنی به میان نیامده است؛ اما ابن شهرآشوب، ایشان را یکی از کسانی می‌داند که روز عاشورا در دفاع از امام حسین(ع) به شهادت رسید.[1] بیش از گزارش‌ یادشده، از زندگی وی اطلاعات بیشتری در دسترس نبوده و در زیارت‌نامه‌ی شهدای کربلا هم نامی از ایشان وجود ندارد.

[1]. ابن شهر آشوب مازندرانی، مناقب آل أبی طالب(ع)، ج 4، ص 112، قم، علامه، چاپ اول، 1379ق؛ مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج 45، ص 62، بیروت، دار إحیاء التراث العربی، چاپ دوم، 1403 ق.