آیا لازم است عقد اخوت و برادری با صیغه خاصى که وارد شده است، انشاءشود؟
پرسش
1- ما می دانیم که در روز عید غدیر خم ، یکی از اعمالی که وارد شده ، عقد اخوت و برادری بین مومنین می باشد که در مفاتیح الجنان نیز آمده است . سوال بنده این است که اگر دو مومن ، دو دست راست یکدیگر را بگیرند و فقط و فقط جمله ی (واخیتک فی الله) را بگویند و بقیه ی جملات را نگویند ، آیا عقد اخوتشان صحیح می باشد؟ 2- اگر معنی فارسی جملات را به هم بگویند ، آیا عقد اخوتشان صحیح می باشد؟
پاسخ اجمالی

مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) در پاسخ سؤالی در این زمینه فرموده اند: «رعایت صیغه خاصى که وارد شده هر چند اولى‏ است ولى تعیُّن آن احراز نشده است».[1] بنا بر این عقد اخوت را در همه روزها و با هر لفظ و به هر لغتی در صورتی که قصد جدی باشد می توان انشاء و جاری کرد.

.[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏2، ص 102.