خوردن پنیر حاوی رنت(rennet) چه حکمی دارد؟
پرسش
آیا خوردن پنیر حاوی رنت(rennet) حرام است؟
پاسخ اجمالی
"رنت (rennet)" مایه‌ی پنیر یا ماده‌ی مقوی‌ای است که در موقع تهیه پنیر به شیر افزوده می‌شود. و ظاهرا این ماده به دو روش تهیه می‌شود:
1. از طریق قارچها (گیاهی)
2. از طریق مواد موجود در معده‌ی حیوانات.
بنابراین اگر "رنت" از قارچ یا حیواناتی مثل گاو، گوسفند و...که گوشتشان حلال است تهیه شود، از نظر اسلام حلال و خوردن آن اشکالی ندارد.[1] اما اگر از حیواناتی مثل خوک که نجس است یا خوردن گوشت آن حرام است تهیه شود، خوردن آن جایز نیست. در هر حال اگر معلوم نباشد که از حیوان حرام گوشت است یا حلال گوشت، خوردن پنیرى که به آن مخلوط است مانع ندارد.[2]

[1]. امام خمینی، تحریر الوسیلة، ج1، ص 115، مؤسسه مطبوعات دار العلم، قم، چاپ اول، بی‌تا؛ بهجت، محمدتقى، ج‌1، ص 63، دفتر حضرت آیة الله بهجت، قم، اول، 1428 ه‍ ق.
[2]. امام خمینى، سید روح اللّٰه، استفتاءات، ج‌2، ص: 508، دفتر انتشارات اسلامى، قم، پنجم، 1422 ه‍ ق.