آیا چیزی به عنوان نذر امام صادق(ع) صحیح است؟
پرسش
در پاکستان و هند،22 رجب به عنوان نذر امام صادق(ع) معروف است. برخی می گویند این موضوع صحیح نیست و این یک دروغ است که به امام جعفر صادق(ع) نسبت داده می شود؟ آیا در این باره سخنی از امامان معصوم(ع) رسیده است؟
پاسخ اجمالی

چیزی به عنوان نذر امام صادق (ع) برای 22 ماه رجب در منابع حدیثی دیده نشد، بله! شیخ مفید در کتاب مسار الشیعه به علت تقارن این روز با هلاکت یکی از دشمنان اهل بیت (ع)،این روز را روز مسرت مؤمنان شمرده است. [1] در کتاب اقبال الاعمال نیز به نقل از شیخ مفید آمده است که در 22 ماه رجب و به شکرانه هلاکت یکی از دشمنان اهل بیت(ع)، مستحب است که روزه گرفته شود. [2]

البته قابل ذکر است که 22 هر ماه روز مبارک و سعیدی است، شما می توانید برای اطلاع بیشتر در این مورد به سؤال 13395 (سایت: 12992) ( روزهای خوب و نیک برای کار و تلاش) مراجعه کنید.

نمایه مربوط:

سؤال 1324 (سایت: 2248)  (معنا و ملاک بدعت) .

سؤال 263 (سایت: 2048)  (بدعت و احکام آن) .

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.

[1] شیخ مفید،محمد بن محمد،مسار الشیعه،ص 59، کنگره شیخ مفید، قم، 1413ق.

[2] سید بن طاوس، اقبال الاعمال، ص 667، دار الکتب الاسلامیه، تهران، 1367ش.