اگر برای امام جماعت، حدثی اتفاق افتاد حکمش چیست؟
پرسش
اگر برای مرد در نماز جماعت، حدثی اتفاق افتاد (در این جایگاه سخت) چه کند؟ با توجه به این که آبروی مؤمن و روحانی ای که امام جماعت است، مورد خطر است. و همچنین در حال حاضر وسایل صوتی و تصویری برای امام جماعت می گذارند. خلاصه امام جماعت اگر این امر حدث در اثناء نماز برایش اتفاق افتاد چه کند؟
پاسخ اجمالی

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:

در فرض سوال نماز امام جماعت باطل می شود اما نماز مامومین باطل نیست و در این گونه موارد یکی از مامومین را به عنوان امام جماعت کمی جلو می کشد تا او نماز را ادامه دهد. [1]

اما اگر امام جماعت در این موضوع خجالت بکشد، می تواند با گرفتن دستمال بر بینى خود به بهانه اینکه خون دماغ شده، نماز را رها کند و از جماعت خارج شود.[2]

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.

[1]. از سایت دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی  (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوییست.

[2] فاضل لنکرانی، محمد،جامع المسائل، ج‌2، ص 151، امیر قلم، قم، بی تا.