آیا ترشحات اولیه -قبل از ارگاسم- که از بانوان خارج می‌شود، از نظر شرعی پاک است؟
پرسش
ببخشید سوال من این است وقتی شخصی اقدام به لیسیدن آلت تناسلی همسرش می نماید ترشحات اولیه مهبل (واژن) از نظر شرعی حرام ( پاک ) است یا خیر؟ امیدوارم سوالم را شفاف پاسخ بفرمایید.
پاسخ اجمالی

به طور کلی ترشحات خارج شده از واژن، مادامی که در آن منی، خون یا نجاست دیگری نباشد، پاک است، ولی خوردن آن - از باب اینکه جزو خباثت باشد- جایز نیست.
ضمائم:
پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):
اگر منى نباشد، گرچه پاک است ولى خوردن خبائث هم حرام است.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
پاک است ولی خوردن از باب خباثت حرام است.
آیت الله العظمی هادوی تهرانی(دامت برکاته):
ترشحات خارج شده از واژن و فرج زن، مادامی که در آن منی یا خون یا نجاست دیگری نباشد، پاک است.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای و صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.