کد سایت fa22324 کد بایگانی 25436 نمایه راه‌های دست‌یابی محبت اهل بیت(ع)
طبقه بندی موضوعی 14 معصوم
اصطلاحات اهل بیت
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
در کودکی اساساً اهل بیت(ع) را نمی‌شناختم، اکنون از چه مسیری می‌توانم دوستدار و عاشق آنان شوم؟
پرسش
چگونه می‌توان محب اهل‌بیت(ع) شد؟ کسی که هیچ محبتی از کودکی نسبت به اهل‌بیت نداشته، حالا چگونه می‌تواند محبت آنها را در دل احساس کند؟
پاسخ اجمالی
همان‌گونه که می‌دانید، هر انسانی فطرتاً دوستدار حق و حقیقت است؛ به مقتضای فطرت، هرگاه و در هر زمانی حقیقت را دریافت به آن علاقه‌مند خواهد شد. براین اساس، هر انسانی که دنبال حق و حقیقت باشد به آن دست خواهد یافت، مگر انسان‌هایی که از فطرت خود فاصله گرفته باشند. هرگاه حقانیت اهل‌بیت(ع) برای انسان آشکار شد، دوستی و محبت آنان خود بخود به دنبال آن خواهد آمد.
بنابراین، اولین گام برای ارتباط و دوستی با اهل‌بیت(ع)، شناخت آن بزرگواران و تعالیم آموزنده آنهاست. این شناخت نیز با مطالعه زندگی و آشنایی با آموزه‌ها و تعالیم آنان که در قالب سنت(گفتار و رفتار ائمه) از طریق منابع و متون دینی به دست ما رسیده، میسر می‌گردد. اگر کسی توانست آنها را خوب بشناسد، چنان شیفتۀ افکار و اندیشه، گفتار و رفتار آنان می‌شود که گویی از کودکی آنها را می‌شناخته و به آنان عشق می‌ورزیده است؛ و گویی هم اکنون با آنان زندگی می‌کند، انگار که در زمان آنان حضور داشته و با آنان محشور بوده است؛ لذا این‌که کسی در کودکی آنها را نمی‌شناخت، نمی‌تواند مانعی برای همیشه باشد.
این پرسش شما نشانۀ آن فطرت سالم و حقیقت جوی شما است. شما برای آن‌که بتوانید محب اهل‌بیت شوید، کتاب‌هایی را که در پیرامون شخصیت، فضایل و ویژگی‌های اخلاقی و رفتاری‌شان نوشته شده مطالعه کنید؛ با آنان آشنا خواهید شد، خداوند نیز محبت و علاقه به آنها را در دل و جانتان قرار خواهد داد. همچنین با جست‌وجو در همین سایت مطالب فراوانی در باره شناخت اهل‌بیت وجود دارد که شما را در این مهم کمک خواهد نمود؛ مانند: پاسخ 2998.