آیا طبق فتوای مقام معظم رهبری خونریزی بدن (اعضای وضو یا غیراعضای آن) و یا استفراغ کردن باعث بطلان وضو می شود؟
پرسش
آیا خون آمدن از اعضای وضو یا اعضای غیر آن و یا استفراغ کردن باعث بطلان وضو می شود؟ اگر در حال وضو گرفتن این حالت ها پیش آمد چطور؟ (فتوای مقام معظم رهبری)
پاسخ اجمالی

خونریزی ونجاست اعضا وضو و سایر اعضاء بدن و یا استفراغ کردن بعد از وضو یا در حال وضو به اتفاق تمام علماء از جمله مقام معظم رهبری موجب باطل شدن وضو نمی باشد . مبطلات وضو هفت چیز است (بول، غائط، باد معده و روده که از مخرج غائط خارج شود،‌خوابی که به واسطه آن نه چشم ببیند و نه گوش بشوند، چیزهایی که عقل را از بین می برد مانند دیوانگی و مستی و بیهوشی، استحاضه زنان، کاری که برای آن باید غسل کرد مانند جنابت[1]) که نجس شدن اعضا و وضو و یا استفراغ کردن بعد از وضو جز آن هفت چیز نیست.

 البته یکی از شرایط وضو این است که با آب پاک باشد بنا بر این اگر در حین وضو از یکی از اعضاء وضو خون جاری شود ممکن است آب وضو یا مسح نجس شود که از این جهت ممکن است وضو دچار مشکل شود. بنا براین در موارد خونریزی بدن باید مواظبت کرد که آب وضو نجس نشود و نجاست به اعضاء دیگر اعضا وضو سرایت نکند.

[1]  رساله توضیح المسائل 13 مرجع، دفتر انتشارات اسلامی، 1383، ص 188، مسئله 323.