آیا دروغ گفتن به کافر حربی یا کسی که در کشور کافر حربی زندگی می کند و قصد ضربه زدن در آینده را دارد، جایز است؟
پرسش
آیا دروغ گفتن به کافر حربی یا کسی که در کشور کافر حربی زندگی می کند و قصد ضربه زدن در آینده را دارد، جایز است؟ مثلا اگر در رشته ای لازم باشد که در کشور آمریکا تحصیل کنیم و آن رشته جزو رشته های با کاربرد نظامی و مورد نیاز کشور باشد، اما بدون دروغ نشود برای تحصیل به آنجا رفت و یا با دروغ راحت تر بتوان رفت چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی

دروغ گفتن حتی به کافر جایز نیست، مگر در صورتی که ضرورتی اقتضا کند و ضروری بودن در این سؤال ثابت نیست.

ضمائم:

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

دروغ جایز نیست مگر برای دفع ضرر

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

در فرض سوال در صورت ضرورت مانعی ندارد.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

موارد و احکام آنها مختلف است لذا حکم کلی نمی توان داد.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.دروغ گفتن حتی به کافر جایز نیست، مگر در صورتی که ضرورتی اقتضا کند و ضروری بودن در این سؤال ثابت نیست.

ضمائم:

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

دروغ جایز نیست مگر برای دفع ضرر

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

در فرض سوال در صورت ضرورت مانعی ندارد.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

موارد و احکام آنها مختلف است لذا حکم کلی نمی توان داد.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.