کد سایت fa25049 کد بایگانی 29902 نمایه نماز خواندن در جایی که صدای موسیقی می‌آید
طبقه بندی موضوعی گوناگون
اصطلاحات صلاة ، نماز
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
نماز خواندن در جایی که صدای موسیقی حرام به گوش نمازگزار می‌رسد چه حکمی دارد؟
پرسش
نماز خواندن در جایی که صدای موسیقی حرام به گوش نمازگزار می‌رسد چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی
1. نماز باطل نیست،[1] ولى گوش دادن به موسیقی حرام -در حال نماز و غیر نماز- حرام است.[2]
2. اگر پیش از شروع نماز، چنین مجلسى فراهم شود، توقف در آن محل جایز نیست و باید از آنجا خارج گردد و نماز را در غیر آن محلّ به جا آورد.[3]
3. اگر صدای موسیقى باعث عدم توجه و تمرکز حواس نمازگزار ‌شود، نماز خواندن در آن مکان مکروه است.[4]

[1]. فاضل لنکرانی(ره): نماز خواندن در محلى که آلات لهو و لعب مانند تار و غیره استعمال می‌کنند و نمازگزار می‌شنود محل اشکال است و اگر بعد از شروع در نماز صداى موسیقى مهیج که مناسب مجالس لهو و لعب است به گوش برسد و گوش ندهد نماز صحیح است. ولى اگر قبل از شروع به نماز از محل دیگر صدا به گوش برسد در صورت امکان نماز را جاى دیگر بخواند. فاضل لنکرانى، محمد، جامع المسائل، ج 1، ص 85، انتشارات امیر قلم، قم، چاپ یازدهم، بی‌تا.
شبیری زنجانى: ماندن در مجالس لهو و لعب که در آن آوازه‌خوانى می‌کنند یا تار و مانند آن استعمال می‌کنند، حرام و نماز خواندن در آنجا بنا بر احتیاط مستحب باطل است. شبیری زنجانى، سید موسى، رساله توضیح المسائل، ص 196، م 899، انتشارات سلسبیل، قم، چاپ اول، 1430ق.
[2]. ر.ک: امام خمینى، توضیح المسائل (محشّٰى)، گردآورنده: بنى هاشمى خمینى، سید محمد حسین، ج 1، ص 498، م 890، دفتر انتشارات اسلامى، قم، چاپ هشتم، 1424ق.
[3]. همان؛ موسوی گلپایگانى، سید محمد رضا، مجمع المسائل، محقق و مصحح: کریمى جهرمى، على، ثابتى همدانى، على، نیرى همدانى، على، ج 1، ص 184، ‌دار القرآن الکریم، قم، چاپ دوم، 1409ق.
[4]. حسینی خامنه‌اى، سید على، أجوبة الاستفتاءات، ص 78، نشر دفتر معظم له، قم، چاپ اول، 1424ق.