یک سال است که خونریزی عادت ماهانه‌ام کم شده بطوریکه روز اول لکه، روز دوم کاملا خون و روز سوم لکه تا هفتم، البته چهارم تا هفتم فقط در داخل رحم خون دارم. آیا بعد از روز سوم پاک هستم؟
پرسش
43 ساله ام یک سال است که خونریزی عادت ماهانه‌ام کم شده بطوریکه روز اول لکه، روز دوم کاملا خون، روز سوم لکه تا هفتم البته چهارم تا هفتم فقط در داخل رحم خون دارم مگر نزدیکی کنم تا مشخص شود خون دارم یا نه. آیا می‌توانم بعد از غسل از سوم به بعد نماز بخوانم یا باید تا هفتم صبر کنم؟
پاسخ اجمالی
اگر در مجموع از سه روز بیشتر و از ده روز تجاوز نکند همه آن خون‌ها و لکه‌ها محکوم به حیض است. البته باید سه روز اول حیض (هر چند در باطن) پشت سر هم باشد. حال اگر در روز هفتم لکه‌بینى قطع شد، بعد از آن غسل نمایید. و در صورتی که خون دیدن (هر چند به صورت لکه‌بینی) از ده روز تجاوز کند به مقدار عادت ماه‌های قبل، حیض و بقیه محکوم به استحاضه است.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):
اگر در مجموع از سه روز بیشتر و از ده روز تجاوز نکند همه آن خون‌ها محکوم به حیض است که اگر در روز هفتم لکه بینى هر چند در باطن قطع شود، بعد از آن غسل نمایید و در صورتی که خون دیدن هر چند به صورت لکه‌بینی از ده روز تجاوز کند به مقدار عادت حیض و بقیه محکوم به استحاضه است که دستور آن در رساله توضیح المسائل حضرت امام«قدس سره» مذکور است مراجعه نمایید.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
باید سه روز اول حیض پشت سر هم باشد، پس اگر مثلاً دو روز خون ببیند و یک روز پاک شود و دوباره یک روز خون ببیند، حیض نیست. و ابتدا حیض لازم است خون بیرون بیاید، ولى لازم نیست در تمام سه روز خون بیرون بیاید، بلکه اگر در باطن فرج خون باشد کافى است، و چنانچه در بین سه روز مختصرى پاک شود به نحوى که در بین زنها تماماً یا بعضاً متعارف است، باز هم حیض است. و اگر به هنگام وارسی خود در اواخر عادت ماهیانه بر روی پنبه زردی ببیند، به معنای استمرار عادت ماهیانه محسوب می‌شود مادامی که از ده روز تجاوز نشده باشد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
چنانچه از ده روز بگذرد به مقداری که در ماههای قبل خون می‌دیده عادت ماهانه قرار می دهد، و بقیّه حکم استحاضه دارد. و اگر از ده روز تجاوز نکند همه آن حیض محسوب می شود. و توجه داشته باشید که سه روز اوّل حیض باید پشت سر هم باشد، بنابراین اگر مثلاً دو روز خون ببیند و یک روز پاک شود و دوباره ببیند، حیض نیست و این که می گوییم باید پشت سر هم باشد، معنایش این نیست که در تمام سه روز خون بیرون آید، بلکه اگر در فضای داخل فرج خون باشد کافی است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در صورتیکه خون قطع نشده هر چند که داخل فضای رحم خون وجود داشته باشد، در حکم حیض است و تا انقطاع کامل باید صبر کند مگر آنکه از ده روز تجاوز کند.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
تا روز هفتم عادت است و احکام حیض را دارد.   لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی،  نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.