شخص معلولی در خارج از منزل است و نمی‌تواند با آب طهارت گرفته و وضو بگیرد تکلیف او چیست؟
پرسش
شخصی که معلول است و وقتی در خانه خود است می‌تواند با آب وضو بگیرد ولی در خارج از منزل نمی‌تواند با آب وضو بگیرد تکلیف او هنگامی که نمی‌تواند با آب طهارت بگیرد چیست؟
پاسخ اجمالی
اگر تا آخر وقت نماز، بدون عسر و حرج غیر قابل تحمل، امکان تطهیر و وضو با آب را دارد، باید تطهیر نموده و وضو بگیرد، در غیر این صورت طهارت لازم نبوده و باید تیمم کند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در هر صورت اگر تا آخر وقت نماز امکان تطهیر و وضو با آب را دارد، باید تطهیر نموده و وضو بگیرد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
هر زمان که آب برای او ضرر دارد یا نتواند وضو بگیرد وظیفه‌اش تیمم است و طهارت لازم است مگر در جایی که به مشقت و زحمت زیاد می‌افتد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اگر در وقت می‌تواند وضو بگیرد نمی‌تواند تیمم کند.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
چنانچه داخل وقت متمکن از رفتن به منزل و وضو باشد لازم است وضو بگیرد و نمازش را بخواند در غیر این صورت می‌تواند تیمم کند.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
در خارج از منزل در زمان تنگی وقت نماز تیمم کند اما در وسعت وقت نباید تیمم کند . لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.