پیامبر اسلام(ص) روز عید فطر را چه نامیده است؟
پرسش
پیامبر روز عید فطر را چه نامیده است؟
پاسخ اجمالی
جابر از امام باقر(ع) نقل می‌کند: رسول خدا(ص) فرمود: چون روز اول شوّال فرا مى‌‏رسد منادی فریاد مى‌‏کند: اى مؤمنان در این صبح‌‌گاه بشتابید براى جوایزتان (که به ‌پاداش عبادات رمضان می‌‌دهند) سپس فرمود: اى جابر جوایز خداوند متعال که مانند جوایز این پادشاهان نیست، آن‌‌گاه فرمود: امروز روز جایزه است.[1]

[1]. صدوق، من ‏لایحضره ‏الفقیه، ج 1، ص 511، انتشارات جامعه مدرسین قم، 1413 هـ ق، قَالَ النَّبِیُّ (ص)‏ إِذَا کَانَ أَوَّلُ یَوْمٍ مِنْ شَوَّالٍ نَادَى مُنَادٍ أَیُّهَا الْمُؤْمِنُونَ اغْدُوا إِلَى جَوَائِزِکُمْ ثُمَّ قَالَ یَا جَابِرُ جَوَائِزُ اللَّهِ لَیْسَتْ بِجَوَائِزِ هَؤُلَاءِ الْمُلُوکِ ثُمَّ قَالَ هُوَ یَوْمُ الْجَوَائِزِ.