خواندن صیغه ازدواج موقت از طریق اینترنت چه حکمی دارد؟
پرسش
خواندن صیغه ازدواج موقت از طریق اینترنت چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی

در خواندن صیغه ازدواج فرقی بین ازدواج موقت و دائم نیست و از این جهت مانند هم هستند.

اگر منظور از خواندن صیغه توسط اینترنت، تایپ صیغه عقد باشد، از نظر همه مراجع محترم جایز نیست. [1]

اما اگر از طریق اینترنت صدا و تصویر و یا فقط صدا شنیده و مبادله شود، اشکالی ندارد، زیرا مراجع محترم تقلید، خواندن صیغه عقد را توسط تلفن جایز دانسته اند. [2]

پاسخ مرتبط: نمایه: ازدواج اینترنتی، سؤال 1882 (سایت: 2080) .

[1] آیا در اینترنت و چت با دیگرى، مى‏شود عقد موقت را با انجام تایپ اجرا کرد؟

همه مراجع: خیر، با تایپ کردن، عقد صحیح نیست ،آیت الله نورى، امام خمینى و آیت الله فاضل، التعلیقات على العروه، باب العقد و احکامه، م 2 آیت الله سیستانى، توضیح المسائل مراجع، م 2363 آیت الله صافى، هدایة العباد، ج 2، باب العقد و احکامه و دفتر: آیات عظام وحید، تبریزى، بهجت، خامنه‏اى و مکارم. آیت الله هادوی تهرانی بر این عقیده اند که: "عقد کتبی حتی در نکاح جایز و نافذ است هر چند احتیاط اجراء عقد لفظی است"، بر اساس اعلام نظر کتبی.

[2] امام خمینى، آیت الله نورى و آیت الله فاضل، تعلیقات على العروه، باب العقد و احکامه، م 10 آیت الله مکارم، استفتاءات، ج 2، س 898 آیت الله تبریزى، صراط النجاة، ج 1، س 844 آیت الله خامنه‏اى، استفتاء، س 30 آیت الله صافى، جامع الاحکام، ج 2، م 1258 آیت الله سیستانى، سایت، ازدواج، س 45 دفتر: آیت الله وحید و آیت الله بهجت. (به نقل از نرم افزار پرسما ن)