آیا ظرفی که با شراب نجس شده، با شستن پاک می‌‌‌شود؟
پرسش
آیا لیوانی که در آن شراب خورده‌‌اند، تنها با شستن پاک می‌شود؟
پاسخ اجمالی
اگر ظرفی به واسطه شراب نجس شود و بخواهند آن‌را تطهیر کنند، اگر با آب قلیل باشد باید سه مرتبه،[1] آن‌را آب[2] بکشند،[3] و بهتر است که هفت مرتبه شسته شود.[4]

[1]. آیت الله بهجت: بنابر اقوی یک مرتبه نیز کافی است. آیت الله گلپایگانی و صافی گلپایگانی: اگر مثل سایر ظرف‌‌ها آب بکشند، پاک می‌شود ولی مستحب است هفت مرتبه بشویند.
[2]. آیت الله خویی و تبریزی و زنجانی و سیستانی: فرقی بین آب قلیل و غیر قلیل نیست(در هر صورت باید سه مرتبه شسته شود).
[3]. آیت الله مکارم: و دست در آن بمالند.
[4]. امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج 1، ص 102 – 103، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ هشتم، 1424ق.