اگر آپارتمانی تخریب و زمین آن فروخته شود، مبلغ آن را چگونه باید بین مالکین تقسیم کرد؟
پرسش
اگر ساختمانی آپارتمانی تخریب شود، و مالکین قصد فروش زمین آن را داشته باشند، آیا مبلغ دریافتی بین همه بالسویه تقسیم می‌شود؟ یا واجب است به مالکین واحدهای بزرگتر سهم بیشتری پرداخت شود؟ ( فرض این است که در قراردادهای قبلی در این زمینه چیزی ذکر نشده باشد).
پاسخ اجمالی
در صورت فقدان قراردادی قبلی در مورد زمین مشاع، نسبت مالکیت افراد با توجه به وسعت آپارتمان و سهم آنها از بنای قبلی تعیین شده و وجوه دریافتی از فروش زمین باید با این نسبت تقسیم شود.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
هر یک به نسبت سهم خود، دریافت خواهد نمود.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
نسبت مالکیت افراد در زمین به نسبت وسعت ساختمان آنها می‌باشد و وجوه دریافتی فروش با این نسبت باید تقسیم شود.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
باید تقسیم وجه آن زمین با نظر کارشناسان آگاه انجام شود.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
به حسب سهام شراکت تقسیم شود.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
هر مالک به تناسب حقی که از ساختمان دارد مالک مشاعات آن از جمله زمین است بنا بر این کسی که آپارتمان او دو برابر دیگری است، دو برابر وی از زمین سهم دارد.  لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.