در مدرسه ما کلاسهای کنکور تشکیل شده و چون دانش آموز موفقی بودم مدیر مدرسه اجازه دادند که از کلاس‌ها بدون هزینه استفاده کنم، با توجه به اینکه از سایر دانش‌آموزان شهریه‌ گرفته می‌شود، آیا استفاده از کلاس‌ها برایم اشکالی شرعی ندارد؟
پرسش
سلام من دانش آموز سال آخر دبیرستان هستم که توانایی پرداخت شهریه کلاسهای کنکور مدرسه را نداشتم. به دلیل این که دانش آموز موفقی بودم مدیر مدرسه به من اجازه دادند که از کلاس‌ها بدون هزینه استفاده کنم کلاس‌ها با هزینه‌های بچه‌ها برپا شده آیا استفاده از کلاس‌ها برای من مشکلی شرعی دارد؟ در ضمن من به هیچ وجه نمی‌توانم با بچه‌ها موضوع را در میان بگذارم و رفتن یا نرفتن من به کلاس‌ها تأثیری در شهریه آنها و روند کلاس‌ها ندارد.
پاسخ اجمالی
در صورتی که با اجازه مسئول مربوطه (که معمولاً مدیر مدرسه است) باشد، اشکال ندارد، مگر آنکه برایتان ثابت شود که مدیر از چنین اختیاری برخوردار نیست.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در صورتی که با اجازه مسئول مربوطه باشد اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
چنانچه مدیر این اختیار را داشته باشد مانعی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
چنانچه مدیر چنین اختیاری را داشته است اشکالی ندارد و الا نمی‌توانید در کلاس‌ها حضور داشته باشید، مگر با رضایت پول دهندگان.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
به مقتضای قوانین عمل شود.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
ظاهرا شرکت در کلاس‌ها اشکال ندارد.  لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.