آیا بر مسلمانی که خودکشی کرده، باید نماز میت خوانده شده و گفته شود که ما جز خیر از او چیزی ندیدیم؟!
پرسش
آیا بر مسلمانی که متجاهر به فسق است (مثل اینکه افرادی را عمداً به قتل رسانده) و خودش نیز خودکشی کرده، باید نماز میت خوانده شود؟ آیا می‌توان جمله (لا نعلم منه الا خیراً) را درباره او گفت؟
پاسخ اجمالی
نماز میت بر جسد مسلمان واجب است، ولی جمله مذکور جزو مستحبات نماز میت بوده و ذکر آن واجب نیست.
با این وجود، گفتن این جمله برای چنین فردی اشکالی ندارد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در هر صورت نماز میت بر جسد مسلمان واجب است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
هر چند این گونه افراد مرتکب گناهان بزرگی شده‌اند و باید حقیقتاً توبه کنند ولی تمام احکام میت مسلمان بر آنها جاری می‌شود و مراد از «خیر» در آن جمله ایمان به معنای شیعه بودن است که گفتن آن اشکالی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در فرض سؤال، نماز میت واجب است و گفتن فقره مذکور از دعا بر وی بلامانع است.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.