آیا می توان درخواست خانمی ادعای مشکل مالی دارد را پذیرفت و در جهت تهیه وام قرض الحسنه اقدام کرد ؟
پرسش
از طریق اینترنت با خانم مجرد 40 ساله ای - دارای مدرک کارشناسی ارشد رشته روان شناسی - آشنا شدم. با این که متاهل هستم از او در خواست ازدواج کردم، ولی او قبول نکرد. منتها از طریق اینترنت با هم ارتباط داشتیم. از من درخواست تهیه یک وام قرض الحسنه کرد و گفت دارای مشکل مالی بزرگی است. تهیه این وام برای من مقدور است، ولی آیا انجام چنین کاری جایز است. ایشان کارمند هستند. آیا می توان بنا را بر صحت آنچه ادعا کرده است گذاشت یا باید تحقیق کامل کرد و حتی نوع مشکل مالی ایشان را فهمید.
پاسخ اجمالی

درباره حکم ارتباط با نامحرم از طریق اینترنت به پاسخ 1222 (سایت: 1219)  موجود در سایت مراجعه کنید. اما در ارتباط با تهیه وام، یا برطرف کردن هر مشکلی از انسان مؤمن، بدیهی است که این کار پسندیده ای است که در آموزه های دینی به آن شفارش فراوان شده است. در روایات پاداش زیادی در مورد برآوردن نیاز مؤمنان وارد شده است. امام صادق (ع) در این باره فرمود: "گام برداشتن مسلمان در راه حاجت مسلمان، بهتر از هفتاد طواف در خانه خدا است".[1]

امام علی (ع) می فرماید: "یچ مسلمانی نیاز مسلمان دیگر را برنمی آورد، مگر این که خداوند به او ندا می دهد که پاداش تو بر عهده من است، و من به کمتر از بهشت برای تو راضی نخواهم شد".[2]

همچنین حمل افعال مسلمان بر صحت یکی از اصول پذیرفته شده در شرع مقدس ارتباط است. اما در رابطه با وام و مسائل مالی تحقیق کنید تا گرفتار مشکلات نشوید. بنابراین، اگر شما (با رعایت مسائل و احکام شرعی در برخورد با این خانم و گرفتن وثیقه مطمئن در باز پرداخت وام) بدون هیچ چشم داشتی بتوانید کاری برای آن خانم انجام دهید، هیچ اشکالی ندارد.

[1] . مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج 74، ص 311، دارالکتب الاسلامیة، تهران.

[2] . بحارالانوار، ج 74، ص312.