کد سایت fa6145 کد بایگانی 5938 نمایه قرائت قرآن جنب و حائض
طبقه بندی موضوعی حیض و نفاس|تیمم
اصطلاحات قرآن
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
قرائت قرآن توسط فرد جنب و حائض چه حکمی دارد؟
پرسش
اگر زن حائض از دُبر با مرد خود نزدیکی داشته باشد، آیا می‌تواند با تیمم قرآن بخواند؟
پاسخ اجمالی
خواندن قرآن برای فرد جنب یا زن حائض حرام نیست، بلکه خواندن بیشتر از هفت آیه از سوره‏هایى که سجده واجب ندارد، بر جنب مکروه است.[1] همچنین خواندن قرآن براى زن حائض مکروه است.[2]
زن حائض اگر از دبر با شوهر خود نزدیکی داشته ‌باشد جنب می‌شود، اما می‌تواند غسل جنابت را انجام دهد، تا از حالت جنابت خارج شود، ولی چون هنوز حائض است خواندن قرآن براى او مکروه است، اما می‌تواند با تیمم یا بدون تیمم همچنین با وضو یا بدون وضو قرآن بخواند؛ زیرا خواندن قرآن (حتی در چنین حالتی) نیاز به وضو یا تیمم ندارد.
البته باید توجه داشت که تیمم در جایی مشروعیت دارد و موجب طهارت می‌شود که امکان وضو (تیمم بدل از وضو) یا غسل (تیمم بدل از غسل) نباشد و با امکان غسل یا وضو، تیمم اثری ندارد.

[1]. امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج ‏1، ص 214، م 356، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق.
.[2] همان، ج ‏1، ص 270، م 477.