طلاق مبارات چیست؟
پرسش
آیا در طلاق مبارات هم زن باید حتماً، چیزی بپردازد و اگر نپردازد طلاق مبارات صورت نمی‌گیرد؟
پاسخ اجمالی
مبارات، در لغت به معناى مفارقت و جدایى بوده و در اصطلاح شرعی، نوعى طلاق بائن است که در آن، مرد حقّ رجوع به زن را ندارد. این طلاق هنگامى است که زوجین هر دو از یکدیگر بیزار باشند، در مقابل طلاق خلع که تنها زن اظهار بیزارى کرده و مبلغى(هر چند بیش از مهریه‌اش) مى‌پردازد تا شوهر وى را طلاق ‌دهد، با این تفاوت که در طلاق مبارات، مرد جهت طلاق دادن، نمى‌تواند بیش از مَهرى که معیّن نموده را از زن بگیرد.[1]

[1]. ر.ک: شیخ صدوق، محمّد بن على بن بابویه، مترجم، غفارى، على اکبر، من لا یحضره الفقیه، ج ‌5، ص 213 و 214، تهران، نشر صدوق، چاپ اول، 1409ق؛ امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمد حسین، ج ‌2، ص 535، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ هشتم، 1424ق.