فردی نمازهایش را با وضوی باطل می‌خوانده، اما احتمال بطلان آن را نمی‌داده است، آیا نمازهای گذشته‌اش اشکال دارد؟
پرسش
اگر فردی مسئله‌ شرعی را مثلاً درباره وضو از شخصی مطلع و قابل اطمینان بشنود و بعد از چندین سال عمل به آن، بفهمد که وی مسئله را اشتباه گفته و وضو را اشتباه می‌گرفته، آیا تمام نمازها را باید قضا کند؟
پاسخ اجمالی
حکم اشتباهاتی که درباره نماز انجام می‌پذیرد متفاوت است، ولی در مورد مثال مذکور که اشتباه در وضو بوده است، باید نمازهایی که با وضوی باطل خوانده، اعاده کند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
اگر وضو باطل بوده باید نمازها را قضا کند.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
در این جهت مسائل شرعی تفاوت دارند و باید خصوص مورد پرسیده شود اما در مورد مثال باید نمازهایی که با وضوی باطل خوانده، اعاده نماید.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: شبیری زنجانی و  صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.