کد سایت fa66944 کد بایگانی 82101 نمایه کر بودن آب ساختمان با وجود نصب شیر خودکار
طبقه بندی موضوعی انواع آبها
خلاصه پرسش
اگر شیر خودکار را در ورودی آب ساختمان نصب کنیم، آیا باز هم آب لوله‌کشی حکم آب کر را دارد؟
پرسش
با توجه به عملکرد شیر خودکار که بین پمپ و شبکه آب شهری نصب می‌شود، آیا آب داخل لوله‌کشی ساختمان، احکام آب کر را دارد؟ حکم ترشحاتی که در اثر برخورد این آب با نجاست یا شیء نجس به وجود می‌آید چیست؟
پاسخ اجمالی
حکم کلی در این مسئله آن است که اگر در هنگام شستن، اتصال به آب لوله کشی محقق شود حکم آب کر را خواهد داشت. بر این اساس، با توجه به اینکه معمولاً با باز نمودن شیر آب در ساختمان، پمپ به کار افتاده و دریچه شیر خودکار باز ‌شده و آب ساختمان متصل به آب شهری می‌شود، آب مصرفی حکم آب کر را داشته و ترشحات آن در صورتی‌که عین نجاست در آن نباشد، پاک است مگر آنکه در زمانی کاملاً مطمئن شویم که این ارتباط قطع شده که در آن‌صورت حکم آب قلیل را خواهد داشت.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
1. به ‌هرحال اگر با آب لوله کشی اتصال دارد کر محسوب مى‌شود و گرنه حکم آب کر را ندارد.
2. در صورتی که آب متصل به کر باشد و همراه ترشحات نجاستی نباشد پاک است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
1. حکم کر را دارد.
2. پاک است.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
اگر این آب به شبکه آب لوله کشی شهری متصل بوده است و مشکوک باشد که اتصالش قطع می‌گردد حکم جاری را خواهد داشت. اگر جدا شدن این آب از شبکه شهری قطعی باشد چنانچه یقین به کریت مقدار آب باقی مانده در لوله باشد احکام کر را خواهد داشت و در غیر این دو صورت قلیل خواهد بود.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
چنانچه آب قطع و وصل شود حکم آب کر را ندارد و با آن معامله آب قلیل می‌شود.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، شبیری زنجانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.