کد سایت fa7227 کد بایگانی 7097 نمایه توبه تنها راه بخشش گناه
طبقه بندی موضوعی توبه
اصطلاحات توبه
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
آیا می شود توبه را شکست؟
پرسش
سلام من یه مدتی بود زیادی بود که استمنا می کردم و فیلم های مبتذل به فراوانی نگاه می کردم، اما حالا به مدت 4 ماه است که توبه کردم، ولی الآن با این که نمازم می خوانم تا شیطان به سراغم نیاید، ولی شیطان بیشتر به سمتم می آید! می خواستم بدانم میشه توبه را شکست و بجایش کاری دیگر کرد و در آخرت عذابش را نکشید؛ چون توبه برای این کار خیلی سخت است.
پاسخ اجمالی

استمنا و خود ارضایی از گناهان است، توبه از گناه، یعنی پشیمانی و عزم و اراده جدی بر ترک آن، پس اگر کسی از گناهی توبه کرده؛ یعنی بین خود و خدایش تصمیم گرفته که دیگر چنین کار زشت را انجام ندهد. گناهان کبیره عذاب اخروی دارند و هیچ چیزی جایگزین آن نمی شود. تنها راه بخشش آن توبه واقعی است. توبه و تصمیم جدی انسان به ترک گناه حرکت به سوی نجات و خود یک پیروزی بزرگ است که درهای رحمت الهی را به روی انسان می گشاید. کسی که به این مرحله (توبه) رسیده به پیروزی بزرگی دست یافته است، و باید سعی کند انگیزه خود را برای مبارزه با گناه، قوی تر نماید، و برای همیشه این حالت را در خود حفظ کند.

نکته بسیار مهم در این راه، استعانت از لطف و عنایتی است که خداوند نسبت به توبه کنندگان دارد؛ زیرا توبه واقعی همه مبغوضیت های گناه و عقوبات اخروی و آثار منفی آن را در پیشگاه خداوند از بین می برد، همان طور که خداوند فرموده است: «اى بندگان من که بر خود اسراف و ستم کرده‏اید! از رحمت خداوند نومید نشوید که خدا همه گناهان را مى‏آمرزد، زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است.»[1]

البته ازدواج بهترین راه حل برای این کار است که از طرف دین اسلام سفارش فراوان شده است.

نماز هم اگر چه انسان را از فحشا دور می کند، اما باید دقت داشت که مبارزه بین شیطان و انسان یک مبارزه دائمی است و برای همین گفته اند که نماز هیچگاه از انسان ساقط نمی شود و نباید انتظار داشت که انسان با خواندن چند ماه نماز از وسوسه شیطان به کلی رها شود. با ادامه دادن نماز و استعانت از خدا و راهکارهایی که ما در پاسخ های خود ارائه دادیم انشاءالله از این گناه نجات پیدا می کنید و نیازی به شکستن توبه در خود احساس نخواهید کرد.

مطالعه نمایه های زیر برای شما سودمند یه نظر می رسد:

راه نجات از استمناء، سؤال 1028 (سایت: 1083) .

توبه از گناه، سؤال 370 (سایت: 379) .

فلسفه ازدواج در اسلام، سؤال 1300 (سایت: 1283) .

[1] . زمر،53، "قُلْ یا عِبادِیَ الَّذینَ أَسْرَفُوا عَلى‏ أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمیعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحیمُ".