رقص مرد چه حکمی دارد؟
پرسش
با سلام؛ رقصیدن مرد چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی
اکثر مراجع تقلید، رقص مرد (در حضور مردان یا زنان و برای محرم یا نامحرم) را جایز نمی‌دانند. البته برخی[1] به حرمت آن فتوا داده و عده‌ای[2] نیز این نظر را بنابر احتیاط می‌دانند.
بعضی از فقها هم در این‌باره می‌گویند: اگر رقص، موجب تحریک شهوت یا ارتکاب گناه و یا ترتّب مفسده شود، اشکال دارد و حرام است، اما به هر حال براى مؤمن سزاوار است که از کارهای لهو [مانند رقص] اجتناب نماید(حتی اگر شهوت انگیز نبوده و حرام هم نباشد).[3]
همچنین، اگر رقص مرد، صرفاً در حضور همسر باشد، گروهی از مراجع[4] آن‌را جایز شمرده و عده‌ای[5] بنابر احتیاط جایز نمی‌دانند.

[1]. آیات عظام گلپایگانی، صافى گلپایگانی؛ گلپایگانى، سید محمد رضا، مجمع المسائل، ج‌1، ص 563، س 92، دار القرآن الکریم، قم، دوم، 1409 ه‍ ق؛ صافى گلپایگانى، لطف الله، جامع الأحکام، ج‌1، ص 297، س 1021، انتشارات حضرت معصومه (س)، قم، چهارم، 1417 ه‍ ق.
[2]. آیات عظام وحید خراسانی، بهجت، سیستانى، فاضل لنکرانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی؛ بهجت، محمد تقى، استفتائات، ج‌4، ص 531، س 6354،، دفتر آیة الله بهجت، قم، اول، 1428 ه‍ ق؛ مکارم شیرازى، ناصر، استفتاءات جدید، ج‌1، ص 155، س 535، ، انتشارات مدرسه امام على بن ابى طالب (ع)، قم، دوم، 1427 ه‍ ق؛ نوری همدانی، حسین، هزار و یک مساله فقهی، ج 2 ص 165، س 574، نشر مهدی موعود (ع)، قم، بی‌تا؛ فاضل  لنکرانى، محمد، جامع المسائل، ج‌1، ص 456، س 1737، انتشارات امیر قلم، قم، یازدهم، ه‍ ق؛ بر گرفته از سایت آیت الله سیستانی؛ بر گرفته از سایت آیت الله وحید خراسانی.
[3]. آیات عظام امام خمینی، خامنه‏اى و تبریزی؛ خامنه‌اى، سید على، أجوبة الاستفتاءات، ص 256، س 1168، دفتر معظم له، قم، اول، 1424 ه‍ ق؛ تبریزى، جواد، استفتاءات جدید، ج‌1، ص 219، س 1042، قم، اول، بی‌تا، استفتا از دفتر امام خمینی (بر گرفته از سایت پرسمان دانشجویی)؛ البته مقام معظم رهبری در اظهار نظری دیگر، رقص مرد در برابر مردان را مصداق لهو شمرده و بنابر احتیاط حرام دانسته‌اند؛ (ر. ک: رساله آموزشی، غنا، آلات لهو، موسیقی و رقص.)
[4]. آیات عظام امام خمینى، گلپایگانی، سیستانى، تبریزى و خامنه‏ای؛ امام خمینى، سید روح اللّٰه، استفتائات، ج‌2، ص 15، س 35، دفتر انتشارات اسلامى، قم، پنجم، 1422 ه‍ ق؛ گلپایگانى، سید محمد رضا، مجمع المسائل، ج‌1، ص 563، س 92؛ خامنه‌اى، سید على، أجوبة الاستفتاءات، ص 256، س 1168؛ تبریزى، جواد، استفتاءات جدید، ج‌1، ص 219، س 1042؛ بر گرفته از سایت آیت الله سیستانی.
[5]. آیات عظام وحید خراسانی، فاضل لنکرانی، صافى گلپایگانی، نورى همدانی، مکارم شیرازی، بهجت؛ آیت الله صافی در این‌باره فتوا به حرمت می‌دهند؛ صافى گلپایگانى، لطف الله، جامع الأحکام، ج‌1، ص 297، س 1023، بهجت، محمد تقى، استفتائات، ج‌4، ص 531، س 6353؛ مکارم شیرازى، ناصر، استفتاءات جدید، ج‌3، ص 157،س 465؛ نوری همدانی، حسین، هزار و یک مساله فقهی، ج 2 ص 165، س 574؛ استفتائات موجود در واحد پاسخ به سوالات جامعة الزهراء(قم)؛ بر گرفته از سایت آیت الله وحید خراسانی.