اگر در یک نماز، هم نماز احتیاط و هم سجده سهو واجب شود، کدام‌یک باید ابتدا انجام شود؟
پرسش
چنانچه نیاز به خواندن نماز احتیاط و سجده سهو باشد، آیا فرقی می‌کند که کدام یک نخست به جا آورده شود؟ اگر آری، کدام یک باید در آغاز خوانده شود؟
پاسخ اجمالی
مراجع تقلید در این‌باره می‌گویند: «اگر نماز احتیاط و قضاى سجده یا تشهد و سجدۀ سهو بر نمازگزار واجب شود، باید[1] اول نماز احتیاط را به جا آورد، سپس قضاى سجده یا تشهّد و بعد سجدۀ سهو را انجام دهد.[2]

[1]. آیت الله سیستانی: (بنابر احتیاط واجب)؛ آیت الله اراکی: (بنابر احتیاط مستحب...، ولى چنانچه سجدۀ سهو هم بر او واجب باشد، باید سجدۀ سهو را بعد از آنها به جا آورد).
[2]. آیت الله بهجت: (اگر هم نماز احتیاط و هم سجدۀ سهو بر نمازگزار لازم شد، بنابر اظهر باید نماز احتیاط را بر سجدۀ سهو، مقدّم بدارد؛ و اگر همراه با نماز احتیاط، قضاى سجده یا تشهّد هم بر او واجب شد، پس در لزوم تقدیم آنها بر نماز احتیاط و یا تأخیر، تأمّل است؛ و در هر صورت، علاوه بر به جا آوردن آن دو، أحوط اعادۀ نماز است)؛ ر.ک: امام خمینى، سید روح اللّٰه، توضیح المسائل (محشّٰى - امام خمینى)، ج‌1، ص 667، م 1233، دفتر انتشارات اسلامى، قم، هشتم، 1424 ق.