آیا در روز عاشورا، سپاهیان امام حسین(ع) و لشکر عمر بن سعد، نماز ظهر را به جماعت خواندند؟
پرسش
آیا در روز عاشورا امام حسین(ع) نماز جماعت خواندند؟ آیا در تاریخ چیزی مربوط به این‌که سپاهیان عمر سعد نماز ظهر عاشورا را کی خواندند و یا پیرامون این موضوع چیزی روایت شده است یا خیر؟
پاسخ اجمالی
در روز عاشورا، امام حسین(ع) و افراد بازمانده از یارانش، نماز ظهر خود را به جماعت به صورت نماز خوف[1] ادا کردند.[2]
بنابر تحقیق و جست‌وجو در منابع معتبر، گزارشی درباره اینکه لشکر عمر بن سعد در روز عاشورا نماز ظهرشان را چگونه خواندند نیافتیم، گرچه گزارشی درباره خواندن نماز صبح همان روز وجود دارد.[3]

[2]. طبری، أبو جعفر محمد بن جریر، تاریخ الامم و الملوک(تاریخ طبری)، تحقیق: ابراهیم، محمد أبو الفضل، ج 5، ص 441، دار التراث، بیروت، چاپ دوم، 1387ق؛ مفید، محمد بن محمد، الإرشاد فی معرفة حجج الله على العباد، ج ‏2، ص 105، قم، کنگره شیخ مفید، چاپ اول‏، 1413ق؛ حسینى موسوى، محمد بن أبی‌طالب‏، تسلیة المجالس و زینة المجالس (مقتل الحسین)، ج ‏2، ص 291، قم، مؤسسة المعارف الإسلامیة، چاپ اول‏، 1418ق؛ مؤذن امام حسین(ع) در کربلا و روز عاشورا 30295
[3]. ابو حنیفه دینورى‏، احمد بن داود، الأخبار الطوال، ص 256، قم، منشورات الرضى، 1368ش؛ بلاذری، أحمد بن یحیى بن جابر، أنساب الأشراف، ج ‏3، ص 187، بیروت، دار الفکر، چاپ اول، 1417ق.