کد سایت fa78164 کد بایگانی 63160 نمایه القاب و معانی تورات در قرآن
طبقه بندی موضوعی تفسیر|موسی
اصطلاحات تورات
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
قرآن کریم، از چه نامها و تعابیری برای توصیف کتاب تورات استفاده کرده است؟
پرسش
کلماتی از قرآن نام ببرید که به معنای تورات هستند ولی با لفظ تورات آورده نشده‌اند؟
پاسخ اجمالی
در قرآن کریم، علاوه بر نام بردن از کتاب آسمانی حضرت موسی(ع) به نام تورات، با القاب و اوصاف دیگری نیز از این کتاب آسمانی یاد شده است. برخی از این القاب و اوصاف عبارتند از:
1. کتاب[1]
2. فرقان[2]
3. الواح[3]
4. هدی[4]
5. امام[5]
6. رحمة[6]
7. صُحُف[7]
8. ضیاء[8]
9. ذکر[9]

[1]. «وَ لَقَدْ آتَیْنا مُوسَى الْکِتابَ»؛ بقره، 87.
[2]. «وَ إِذْ آتَیْنا مُوسَى الْکِتابَ وَ الْفُرْقانَ»؛ بقره، 53.
[3]. «وَ کَتَبْنَا لَهُ فىِ الْأَلْوَاحِ مِن کُلّ‏ِ شىَ‏ْءٍ»؛ اعراف، 145.
[4]. «وَ لَقَدْ آتَیْنا مُوسَى الْهُدى‏ وَ أَوْرَثْنا بَنی‏ إِسْرائیلَ الْکِتابَ»؛ غافر، 53.
[5]. «وَ مِنْ قَبْلِهِ کِتابُ مُوسى‏ إِماماً وَ رَحْمَةً»؛ احقاف،‌12.
[6]. همان.
[7]. «أَمْ لَمْ یُنَبَّأْ بِما فی‏ صُحُفِ مُوسى‏»؛‌ نجم، 36.
[8]. «وَ لَقَدْ ءَاتَیْنَا مُوسىَ‏ وَ هَرُونَ الْفُرْقَانَ وَ ضِیَاءً وَ ذِکْرًا لِّلْمُتَّقِینَ»؛ انبیاء، 48.
[9]. همان.