آیا می‌توان بدون قصد لذت، نامحرم را در آغوش گرفته و یا بر شانه او پشت لباس بوسه زد؟!
پرسش
سلام. 1. حکم بغل کردن نامحرم از روی لباس و بدون قصد و خوف لذت چیست؟ 2. حکم بوسیدن بدون لذت شانه‌های نامحرم و از روی لباس چیست؟
پاسخ اجمالی
در آغوش گرفتن نامحرم و یا بوسیدن شانه او، هرچند از روی لباس باشد، جایز نیست. البته برخی از فقها[1] در فرض سؤال، بوسیدن شانه را حرام ندانسته‌اند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
حرام است.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
جایز نیست.
 حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
1. بنابر احتیاط جایز نیست.
2. حرام نیست.
لینک به سایت استفتائات

[1]. هادوی تهرانی.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، ، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.