آیا لمس و در آغوش گرفتن نامحرم حد شرعی دارد؟
پرسش
اگر مردی نامحرمی را با پوشش و حجاب در آغوش بگیرد و دست او را لمس کند چه حکمی برای هر دو، دختر و مرد اجرا می شود ؟ آیا این دختر مرتکب عملی شبیه به زنا شده ؟ آیا حدی برای او مقرر شده ؟ چه حدی ؟ اگر کسی شاهد این ماجرا نبوده آیا این دو موظفند خود را به حاکم شرع معرفی کنند تا حد در مورد آنها اجرا شود؟
پاسخ اجمالی

هرگونه استفاده و لذت جنسی زن و مرد نامحرم از همدیگر (حتی نگاه شهوت آلود) حرام است . به همین دلیل است از نظر اسلام بودن مرد و زن نامحرم در جاى خلوت جایز نیست.[1] تا زمینه گناه و کار حرامی فراهم نشود. بنا براین در آغوش گرفتن از روی لباس و لمس دست و بدن زن و دختر نامحرم از روی شهوت و به خاطر لذت جنسی حرام است ولی حد شرعی ندارد اما حاکم شرع می تواند کسانی را که مرتکب چنین کاری شده اند تعزیر (مجازات کمتر از حد شرعی یا حبس و زندان و...) نماید. و زن و دختری که مورد اذیت و آزارهایی از این قبیل گرفته می تواند از متجاوز شکایت کند. ولی اگر در اثر نا آگاهی و جهالت و غلبه هوای نفس طرفین تن به این کار داده اند و  جز خدا کسی شاهد این ماجرا نبوده نباید خود را به حاکم شرع معرفی کنند و اجازه ندارند اسرار خود را فاش نمایند و آبروی خود را ببرند و همین که از عمل خود پشیمان شده و بین خود و خدای مهربان توبه نمایند کافی است. انسان باید همواره به بخشش و لطف خداوند امیدوار باشد؛ زیرا خداوند توبه پذیر  و مهربان است و توبه کنندگان را دوست دارد!

.[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 497، مسأله 889.