اگر خانمی ابرویش را رنگ کند، آیا باید آن را از نگاه نامحرم بپوشاند؟
پرسش
با سلام، آیا اگر خانمی ابرویش را رنگ کند (شکلاتی، قهوه‌‌ای تیره یا روشن) باید آن‌را از نگاه نامحرم بپوشاند؟
پاسخ اجمالی
بیشتر فقها در این‌باره می‌گویند: پوشاندن هرآنچه در عرف جامعه زینت شمرده شود واجب است[1] و بعضی، آرایش ابرو را نوعی زینت برای بانوان محسوب نموده و پوشاندن آن را واجب دانسته‌اند.[2]
البته برخی از فقها نیز معتقدند زینت‌های موجود در دست‌ها (تا مچ) و صورت بانوان، اگر در حد متعارف باشد، به گونه‌ای که جلب توجه نکند و موجب مفسده و تحریک نشود، اشکالی ندارد و پوشاندن آن از نامحرم واجب نیست.[3]

[1]. بهجت، محمد تقى، استفتاءات، ج ‌4، ص 208، س 5348، دفتر حضرت آیة الله بهجت، قم، اول، 1428 ه‍ ق؛ فاضل لنکرانى، محمد، جامع المسائل، ج ‌1، ص 451، س 1708، انتشارات امیر قلم، قم، یازدهم، بی‌تا؛ ر.ک: سایت رسمی آیت الله سیستانى، س ‏16 و 9.
[2]. آیات عظام صافی گلپایگانی و خامنه‌ای؛ صافى گلپایگانى، لطف الله، جامع الأحکام، ج ‌2، ص 163، س 1683، انتشارات حضرت معصومه (س)، قم، چهارم، 1417 ه‍ ق؛ ر.ک: رساله آموزشی مقام معظم رهبری، مسئله 6.
[3]. آیات عظام: مکارم شیرازی و نوری همدانی؛ مکارم شیرازی، ناصر، استفتاءات جدید، ج ‌2، ص 351، س 1034 و ج 3، ص 253، س 674، انتشارات مدرسه امام على (ع)، قم، دوم، 1427 ه‍ ق؛ نورى همدانی، حسین، هزار و یک مسئله، ج ‏1، ص 127، س ‏542، نشر موعود، قم، بی‌تا.