کد سایت fa8378 کد بایگانی 8331 نمایه وجود احادیث دربارۀ هپاتیت "ب"
طبقه بندی موضوعی درایه الحدیث
گروه بندی اصطلاحات طبقه‌بندی نشده
خلاصه پرسش
آیا حدیثی درباره هپاتیت «ب» در منابع ما موجود است؟
پرسش
حدیثی اخیرا به دستم رسیده که خیلی جالب است لینک حدیث:
http://www.iran-eng.com/showthread.php?t=38965
خیلی برای ما که دانشجو هستیم این حدیث جالب و شگفت انگیز است، ولی من به دوستانی که این لینک را فرستادم آنها هم منبع را پرسیدند هر چقدر جستجو کردم منبع آن را نیافتم. ممکن است مرا کمک کنید؟ حدیث مورد نظر از امام علی (ع) ظاهراً در مورد هپاتیت "ب" است: هرگاه دور سفیدی چشم چپ پرده زرد رنگ (زردی) دیده شده بهترین دوا این است که دست راست را داخل ظرف آب ولرمی شسته و سپس آن آب را بنوشید.
پاسخ اجمالی

با جست و جویی که ما انجام داده ایم حدیث مورد نظر در کتاب های حدیثی یافت نشد، ولی احادیث مشابه فراوانی درباره چشم و دیگر اعضای بدن وجود دارد، اما متأسفانه برای این گونه از دستورات و راهنمایی های امامان معصوم (ع) کار مؤثر و مفیدی انجام نشده است، مقداری از این راهنمایی ها در طب سنتی و قدیم ایرانی وجود دارد، اما با گسترش دانش جدید پزشکی عملا تمام استعدادها و توانایی ها به سمت پزشکی جدید کشیده شده است و بررسی و آزمایش این گونه از احادیث بر زمین مانده است. از طرفی توجه دارید که تعدادی از این روایات پزشکی، سند قطعی ندارد؛ یعنی نمی توان اطمینان به صدور آن از امام معصوم (ع) داشت.

در پایان دو نمونه از احادیث موجود درباره " چشم" را در این جا ذکر می کنیم:

پیامبر اسلام (ص) فرمود: "قارچ از گیاهان بهشتی است و آبش برای چشم درد، سودمند است".

امام صادق (ع): "بر شما باد به مسواک زدن؛ چرا که دیده را جلا می دهد".[1]

[1] محمدی ری شهری، محمد، دانش نامه احادیث پزشکی، ج 2، ص 279، نشر دار الحدیث، قم،1386.