گنجینه پاسخ ها

پرسش های اتفاقی

  • آیا امکان دارد در باره اربعین امام حسین (ع) توضیح دهید.
    21032 تاريخ بزرگان 1390/10/25
    درباره مراسم اربعین، آنچه که در فرهنگ دینی ما وارد شده، بزرگداشت چهلمین روز شهادت حضرت سید الشهداء (ع) است که مصادف با بیستم ماه صفر می باشد. امام حسن عسکری (ع) در حدیثی علامت های «مؤمن» را پنج چیز شمرده است: نماز پنجاه و یک رکعت، زیارت اربعین، ...
  • آیا قاعده سنخیت علت و معلول به طور کلی در علل تامه نیز برقرار است؟
    18096 Islamic Philosophy 1388/03/11
    سنخیت در لغت بر گرفته از سنخبه معنای اصل و ریشه چیزی است.[1] اما در اصطلاح فلسفی قاعده سنخیت یعنى:لزوم تناسب میان علت و معلول بحکم ضرورت طبیعى و منطقى؛ به این معنا که حرارت، علت حرارت و برودت، علت برودت است؛ نه بالعکس و الا لازم می آید ...
  • برخی دین را افیون ملت‌ها می‌دانند! چه پاسخی می‌توان به آنان داد؟
    7565 دین شناسی 1399/04/31
    این‌که برخی از بنیان‌گذاران مکتب‌های مادی‌گرایانه و مارکسیستی دین را مایه‌ی تخدیر و افیون ملت‌ها ارزیابی می‌کردند، شاید ادیان تحریف‌شده و برخی رهبران دینی که با ظالمان سر سازش داشتند را ملاک قضاوتشان قرار دادند. اما فارغ از این‌که این سخن با چه انگیزه‌ای و از زبان چه ...
  • به صورت عادی، هر فرد در هر جامعه‌ای به دنیا آمده باشد، دین حاکم بر جامعه و یا خانواده خود را می‌پذیرد. آیا این نشانی از کورکورانه بودن دین‌داری نیست؟!
    3391 دین 1399/04/31
    اساساً پذیرش واقعی و قلبی دین نمی‌تواند اجباری باشد، و این‌گونه نیست که هر فردی دین آبا و اجدادی خود را قلبا بپذیرد (حتی اگر به آن تظاهر کند)؛ چرا که اساس پذیرش دین و اصول آن باید از روی تحقیق و شناخت باشد، نه از روی تقلید، ...
  • نهایت درجه‌ تکامل انسان تا کجا است؟
    11725 انسان شناسی 1392/03/26
    در مورد انسان حق همان است که سیر تکاملی انسان محدود نیست؛ یعنی به هر درجه‌ای از کمال برسد، توان دست‌یابی به مرتبه‌ی بالاتر را دارد. البته روشن است که در هر صورت انسان محدود است؛ نامحدود بودن به لحاظ قابلیت و توان است، نه فعلیت مانند عدد ...
  • آیا یهودیان و مسیحیان در ایجاد حادثه عاشورا و شهادت امام حسین(ع) نقش داشتند؟
    15300 تاریخ 1395/03/30
    در این زمینه باید گفت که یهودیان در آن هنگام جایگاهی بسیار منفی در جامعه اسلامی داشته و حتی حاکمان جور نیز در ارتباط با آنها محتاط بودند و در همین راستا گزارشی وجود ندارد که به نقش یهودیان در واقعه کربلا بپردازد، اما گزارشهایی وجود دارد که ...
  • چرا براى سلامتى امام زمان(ع) دعا می‌‏کنیم؟
    12583 وظیفۀ شیعیان در زمان غیبت 1387/12/14
    دعا کردن براى سلامتى امام زمان (عج) از جمله دستورات شرعى است که داراى حکمت است و لو این که علّت آن را ندانیم. از جمله حکمت‏ها موارد زیر را می‌‏توان ذکر نمود: 1. دعا براى سلامتى آن وجود عزیز، عاملى است براى ...
  • معنای سرقفلی و کفالت چیست؟
    12022 گوناگون 1392/01/18
    «سرقفلى»؛ عبارت است از: حقّ اولویّتى که مستأجر بر ملک پیدا می‌کند در مقابل پولى که به مالک در اوّلِ کار می‌پردازد و مطابق آن، مستأجرى که سرقفلى پرداخته در اجاره کردن آن ملک، از دیگران اولویّت دارد. گفتنی است؛ این پول غیر از کرایه دکّان یا خانه و امثال ...
  • آیا حدیث یا روایتی در مورد خوردن سحری وجود دارد؟
    26251 درایه الحدیث 1391/10/17
    در منابع روایی ما فصلی وجود دارد با عنوان «استحباب خوردن سحری». آنچه از مجموع روایات موجود در این باب استفاده می‌شود؛ این است که خوردن سحری برای روزه ماه رمضان مستحب است، و از آن‌جا که پیشوایان دین احکامی را که برای پیروان خود بیان می‌کردند، خود ...
  • حکم زنای مرد مسلمان با زن کافر ذمی چیست؟
    20929 Laws and Jurisprudence 1388/05/31
    اگر مرد مسلمانی با زن کافر ذمی زنا کند، حکم مرد مسلمان حکم زنای او با زن مسلمان است؛ یعنی اگر محصن باشد حکم او رجم (اعدام) است و اگر غیر محصن باشد،صد ضربه شلاق به او زده می شود، اما در ...