آیا خدا در قرآن به عالم مطلق بودن خود اشاره کرده است؟
پرسش
با سلام؛ آیا خدا در قرآن به عالم مطلق بودن و خالی از ایراد و اشکال بودن خود اشاره کرده است؟
پاسخ اجمالی

قرآن کریم در آیات فراوانی بر عالم مطلق بودن خداوند تأکید کرده است. در این‌جا به عنوان نمونه تنها به چند مورد اشاره می‌کنیم.
1. «بگو: پروردگار من حق را (بر دل پیامبران خود) مى‌‏افکند، که او داناى غیب‌ها (و اسرار نهان) است».[1]
2. «او چشم‌هایى را که به خیانت مى‌‏گردد و آنچه را سینه‌‏ها پنهان مى‏‌دارند، مى‌‏داند».[2]
3. «در آن روز همگى به پیشگاه خدا عرضه مى‌‏شوید و چیزى از کارهاى شما پنهان نمى‌‏ماند»![3]
4. «او است که آسمان‌ها و زمین را به حق آفرید و آن روز که (به هر چیز) مى‌‏گوید: «موجود باش!» موجود مى‌‏شود سخن او، حق است و در آن روز که در «صور» دمیده مى‌‏شود، حکومت مخصوص او است، از پنهان و آشکار با خبر است، و او است حکیم و آگاه».[4]
5. «او داناى نهان و آشکار است، پس برتر است از آنچه براى او همتا قرار مى‌‏دهند»![5]

[1]. «قُلْ إِنَّ رَبِّی یَقْذِفُ بِالْحَقِّ عَلاَّمُ الْغُیُوبِ»، سبأ، 48.
[2]. «یَعْلَمُ خائِنَةَ الْأَعْیُنِ وَ ما تُخْفِی الصُّدُور»، غافر، 19.
[3]. «یَوْمَئِذٍ تُعْرَضُونَ لا تَخْفى‏ مِنْکُمْ خافِیَةٌ»، حاقه، 18.
[4]. «وَ هُوَ الَّذی خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ بِالْحَقِّ وَ یَوْمَ یَقُولُ کُنْ فَیَکُونُ قَوْلُهُ الْحَقُّ وَ لَهُ الْمُلْکُ یَوْمَ یُنْفَخُ فِی الصُّورِ عالِمُ الْغَیْبِ وَ الشَّهادَةِ وَ هُوَ الْحَکیمُ الْخَبیر»، انعام، 73.
[5]. «عالِمِ الْغَیْبِ وَ الشَّهادَةِ فَتَعالى‏ عَمَّا یُشْرِکُون»، مؤمنون، 92.