آیا بانوان بعد از ظهور امام زمان(عج) به تنهایی به مسافرت‌های طولانی می‌روند؟
پرسش
سلام؛ آیا روایتی داریم که اگر بعد از ظهور امام زمان زنی که تشت طلا برسر دارد بخواهد درشب از غرب عالم به شرق عالم برود کسی نگاه چپ به او نمیکند
پاسخ اجمالی
از روایات استفاده می‌شود که یکی از ویژگی‌های جامعه بعد از ظهور، برقراری امنیت است، به گونه‌ای که هر فردی -چه زن باشد یا مرد، کوچک یا بزرگ- در هر زمانی از شب و روز بخواهد به مسافرت‌های طولانی به هر نقطه‌ای از جهان برود، از امنیت کامل برخوردار خواهد بود: «حدّثنا نعیم، حدّثنا الولید عمّن حدّثه و قرأه، عن کعب، قال قتادة: المهدی خیر الناس، أهل نصرته و بیعته من أهل کوفان و الیمن و أبدال الشام، مقدّمته جبرئیل و ساقته میکائیل، محبوب فی الخلائق، یطفئ اللّه به الفتنة العمیاء، و تأمن الأرض حتى إنّ المرأة لتحجّ فی خمس نسوة و ما معهنّ رجل لا تتّقی شیئا إلّا اللّه، تعطی الأرض برکاتها و السماء برکتها»؛[1]
قتاده می‌گوید: بهترین مردم کوفه و یمن و پهلوانان شام، مهدى(ع) را یارى می‌کنند، جبرئیل(ع) جلوی آن‌حضرت و میکائیل(ع)‏ عقب او خواهد بود، امام مهدى(ع) محبوب خلائق است و خدا به وسیله او فتنه را خاموش کرده و زمین را به نحوى امن و امان خواهد کرد که یک زن می‌‌تواند سرپرستی پنج زن دیگر را بر عهده گرفته و حج به جاى آورند، در حالی‌که مردى با آنها نباشد و آن زن از هیچ چیز باکى نخواهد داشت و از هر طرف برکتها از زمین و آسمان فرو خواهد آمد.

[1]. ابن طاووس، على بن موسى‏ التشریف بالمنن فی التعریف بالفتن، ص: 145، قم، مؤسسة صاحب الأمر( عجل الله تعالى فرجه الشریف)، چاپ اول، 1416ق.‏