آیا می شود دو غسل را یک بار انجام دهیم، مثلاً غسل حیض و جنابت را با هم یک بار انجام دهیم؟
پرسش
آیا می شود دو غسل را یک بار انجام دهیم، مثلاً غسل حیض و جنابت را با هم یک بار انجام دهیم؟
پاسخ اجمالی

اگر شخصی چند غسل واجب و یا واجب و مستحب و یا چند غسل مستحب داشته باشد می تواند یک غسل انجام دهد و همه آن غسل ها را نیت کند. [1]

بنابر نظر برخی از مراجع محترم، در زمان حیض زن نمی تواند غسل جنابت داشته باشد و چنین غسلی از او صحیح نیست. حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری در پاسخ به این سؤال که آیا غسل جنابت در حال حیض صحیح است، به طورى که مسقط تکلیف زن جنب باشد؟، فرمودند: صحت غسل در فرض مذکور محل اشکال است [2] .

بنابراین شخص اگر غسل های متعددی داشت می تواند با یک غسل و نیت دیگر غسل ها وظیفه اش را انجام دهد ولی غسل جنابت در حال حیض صحیح نیست.

[1] اصفهانی،سید ابوالحسن، وسیلة النجاة (با حواشی امام خمینی)،ص 43.

[2] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏1، احکام غسل جنابت (استفتاءات از مقام معظم رهبر، ص 229، س 175؛ أجوبة الاستفتاءات (بالفارسیة)، ص 33؛ مجمع المسائل (للگلپایگانی)، ج ‏1، ص 68. با استفاده از سؤال 3893 (سایت: 4168).