«هر کس در روز جمعه هزار صلوات بفرستد، از دنیا نخواهد رفت مگر آن‌که جایگاه خویش را در بهشت ببیند» آیا این عبارت، مستندی روایی دارد؟
پرسش
سلام؛ آیا حدیثى وجود دارد که می‌گوید هر شخصى که روزى هزار صلوات انجام دهد، نمی‌میرد تا بهشت براى او نوشته شود؟
پاسخ اجمالی
بر اساس روایات وارده از شیعه و اهل سنت، صلوات بر پیامبر(ص) و اهل‌بیت آن‌حضرت آثار و برکات فراوان دارد؛ مانند آنچه در حدیث زیر آمده است:
«عَنْ أَنَسٍ قَالَ النَّبِیُّ (ص) مَنْ‏ صَلَّى‏ عَلَیَّ یَوْمَ الْجُمُعَةِ أَلْفَ‏ مَرَّةٍ لَمْ یَمُتْ حَتَّى یَرَى مَقْعَدَهُ مِنَ الْجَنَّةِ»؛[1] انس بن مالک از پیامبر(ص) نقل می‌کند: کسی که در روز جمعه هزار مرتبه بر من درود بفرستد، از دنیا نمی‌رود، مگر آن‌که جایگاهش را در بهشت ببیند».
مشابه این حدیث را در کتاب بحار الانوار با تفصیل بیشتری می‌توان یافت: «عَنِ النَّبِیِّ (ص) قَالَ: أَکْثِرُوا مِنَ الصَّلَاةِ عَلَیَّ فِی کُلِّ جُمُعَةٍ فَمَنْ کَانَ أَکْثَرَکُمْ صَلَاةً عَلَیَّ کَانَ أَقْرَبَکُمْ مِنِّی مَنْزِلَةً وَ مَنْ صَلَّى عَلَیَّ یَوْمَ الْجُمُعَةِ مِائَةَ مَرَّةٍ جَاءَ یَوْمَ الْقِیَامَةِ وَ عَلَى وَجْهِهِ نُورٌ وَ مَنْ صَلَّى عَلَیَّ فِی یَوْمِ الْجُمُعَةِ أَلْفَ مَرَّةٍ لَمْ یَمُتْ حَتَّى یَرَى مَقْعَدَهُ مِنَ الْجَنَّةِ»؛[2] از پیامبر(ص) نقل شده است: در هر جمعه بر من زیاد درود بفرستید، هر کسی از شما که بر من درود بیشتری فرستد، جایگاهش به من نزدیک‌تر خواهد بود. کسی که صد مرتبه درود فرستد، روز قیامت با چهره‌ای نورانی محشور می‌شود. و کسی که هزار مرتبه درود بفرستد، از دنیا نمی‌رود، مگر آن‌که جایگاهش را در بهشت ببیند.

[1]. شعیری، محمد بن محمد، جامع الاخبار، ص 60، نجف، مطبعة حیدریة، چاپ اول، بی‌تا.
[2]. مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج ‏86، ص 358، بیروت، دار إحیاء التراث العربی، چاپ دوم، 1403ق.