آیا تنها بودن با یک دختر در یک اتاق ایراد دارد؟
پرسش
آیا تنها بودن با یک دختر در یک اتاق ایراد دارد؟
پاسخ اجمالی

در تعالیم و آموزه های دینی، یکی از مواردی که انسان برای مصونیت و حفظ از گناه، از آن نهی شده است، خلوت کردن با نامحرم است.

در وصیت ابلیس به حضرت موسی (ع) می خوانیم:   اى موسى با زن بی گانه خلوت مکن؛ زیرا هر که چنین کند من خود یار او شوم نه یاران من. [1]

همچنین در قسمتی از نصیحت های او به حضرت نوح (ع) آمده است: هر وقت با زن بی گانه خلوت کردى و با شما هیچ کس نیست مرا به یاد آور.‏ [2]

بنابراین، از آن جا که شیطان در مکان خلوت با نامحرم، همراه انسان است، لازم است از خلوت کردن با زنان نامحرم پرهیز کرد تا گرفتار وسوسه های شیطان نشد.

نکته ای که در این جا یاد آوری آن ضروری است، این است که ممکن است گاهی خلوت کردن با نامحرم انگیزه هایی؛ مانند تحصیل، مشاوره و... داشته باشد، در این گونه موارد ضروری است، با رعایت موازین دینی و شرعی در مکان های عمومی این کارها را پی گیری کرد تا راه سوء استفاده شیطان بسته شود.

گفتنی است؛ اگر چه شیطان دشمن آشکار انسان است و در بسیاری از موارد نباید به حرف او توجه کرد، ولی در آموزه های دینی به پذیرش حکمت و لو از دشمنان خدا نیز سفارش شده است: امام علی (ع) در این باره می فرماید:

1. مطالب حکیمانه را فرا گیرید و لو گوینده آن مشرک باشد. [3]

2.   در سخن نظر بگوینده مکنید بلکه نظر بگفتار نمائید؛ یعنى گفتار صحیح را از هر که گفته است بگیرید. [4]

3.   علم و حکمت گم شده مردان با ایمان است که از پى آن می گردند. آن را طلب کنید و لو نزد مشرک باشد. [5]

نمایه های مرتبط:

1. ارتباط جنسی صحیح بین پسر و دختر، سؤال 713 (سایت: 754) .

2. اسلام و ارتباط سالم بین دختر و پسر، سؤال 1044 (سایت: 1110) .

این پرسش پاسخ تفصیلی ندارد.

[1] مفید، محمد بن محمد، الأمالی، ص 157، کنگره شیخ مفید، قم، 1413 ق‏.

[2] شیخ صدوق، خصال، ج1، ص 132، انتشارات جامعه مدرسین، قم، 1403 ق.

[3] ابو الفضل، علی بن حسن طبرسی، مشکاة الأنوار، ص 135، کتابخانه حیدریه، نجف، 1385 ق.

[4] تمیمی آمدی، عبد الواحد، غرر الحکم، ح 612، ص 58، انتشارات دفتر تبلیغات، قم، 1366 ش.

[5] شیخ طوسی، الأمالی، ص 625، انتشارات دار الثقافة، قم، 1414ق.