کد سایت fa31782 کد بایگانی 38532 نمایه دوستی زیاد نسبت به همسران و ازدیاد ایمان
طبقه بندی موضوعی کلیات
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
آیا امام صادق(ع) می‌فرماید که هرچه بر ایمان مردان افزوده شود، عشق و علاقه آنها نسبت به جنس مخالف بیشتر خواهد شد؟
پرسش
سلام، در مورد این حدیث سوالاتی داشتم: «الإمامُ الصادِقِ علیه السلام: اَلعَبدُ کُلَّما إزدادَ لِلنِّساءِ حُبّاً، إزدادَ فِى الإیمانِ فَضْلاً». هرچه زن دوستى بنده افزایش یابد، بر ایمانش افزوده مى‌شود. (من لا یحضر الفقیه ج 3 ص 384). اول. منظور از نساء در روایت همسر است یا مطلق زنان؟ دوم. اگر منظور همه خانم‌ها است محبت داشتن به همه خانم‌های محرم و نامحرم درست است؟ چه نوع محبتی منظور است؟ سوم. در روایات دیگر از خصایص نبی گرامی اسلام(ص) علاقه به بانوان ذکر شده، این علاقه یعنی چه؟ منظورمان تکریم و با دید محترمانه و انسانی به خانم‌ها داشتن است؟ چهارم. برخی علاقه به بانوان را دلیل برای تعدد زوجات پیامبر می‌دانند، چه پاسخی به این افراد باید داد؟
پاسخ اجمالی
1. روایت ذکر شده در متن پرسش، در مورد افراد مجرد به معنای دوست داشتن اصل ازدواج است، نه دوست داشتن زن نامحرم؛ به دلیل آن‌که رسول خدا(ص) فرمود هر کس ازدواج کند نصف دینش را حفظ کرده است: «عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ (ع) قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (ص) مَنْ تَزَوَّجَ أَحْرَزَ نِصْفَ دِینِه».[1]
2. روایت مورد نظر در مورد افراد متأهل به معنای خوش رفتاری با همسر و الفت و علاقه با شریک زندگی است یعنی هرچه ایمان فرد بیشتر می­شود، به همسرش علاقمندتر خواهد شد.
دلیل این‌که این روایت به معنای خوش رفتاری با همسر بوده، نه چند همسری، روایت دیگری از پیامبر اسلام(ص) است: «قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (ص)‏ خَیْرُکُمْ خَیْرُکُمْ لِأَهْلِهِ وَ أَنَا خَیْرُکُمْ‏ لِأَهْلِی‏»؛[2] رسول خدا(ص) فرمودند: بهترین شما نیکو رفتارترین شما است نسبت به خانواده، و من از حیث رفتار با خانواده‏‌ام خود بهترین شما هستم.

[1]. کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، غفارى على اکبر، آخوندى، محمد، ج 5، ص 329، دار الکتب الاسلامیة، تهران، چاپ چهارم، 1407ق.
[2]. ابن بابویه، محمد بن على، ‏من لا یحضره الفقیه‏، محقق، مصحح، غفارى، على اکبر، ج 3، ص 555، دفتر انتشارات اسلامى، قم، چاپ دوم، 1413ق.‏