آیا به پولی که برای ازدواج پس انداز می کنند خمس تعلق می گیرد؟
پرسش
آیا کسی که پولش را پس انداز می کند تا چند سال دیگر ازدواج کند، باید خمس پس اندازش را بدهد؟
پاسخ اجمالی

امام، مکارم، سیستانی، تبریزی و صافی: خمس دارد. [1]

خامنه ای: اگر برای تهیه هزینه های ازدواج در آینده نزدیک (مثلاً تا سه ماه پس از سال خمسی) پس انداز شده باشد و با پرداخت خمس آن نتواند آنها را تهیه کند، خمس ندارد. [2]

فاضل لنکرانی (ره) و بهجت: چنانچه پس انداز کوتاه مدت و در حد متعارف (مثلاً تا سه سال) باشد خمس ندارد. [3]

برای اطلاع بیشتر رجوع کنید به:

1. سؤال 696 (سایت: 744)، نمایه: خمس پس انداز.

2. سؤال 1722 (سایت: 1720)، نمایه: مصالحه و خمس درآمد سال های گذشته.

3. سؤال 1240 (سایت: 1228)، نمایه: زمان پرداخت خمس.

4. سؤال 2682 (سایت: 2895)، نمایه: خمس و حساب قرض الحسنه وام مسکن.

[1]    امام، استفتائات، ج 1، ص 24؛ مکارم، استفتائات، ج 2، س 516؛ تبریزی، استفتائات، س 880؛ صافی، جامع الأحکام، ج 1، س 747؛ سیستانی، www.sistani.org ، خمس، ش 8.

[2]    توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏2، ص 69.

[3]     فاضل لنکرانی ، جامع المسائل، ج 1، س 748؛ بهجت، توضیح المسائل، س 1391.