کد سایت fa6207 کد بایگانی 5960 نمایه کمک کردن به انسان های معلول از جنس مخالف
طبقه بندی موضوعی برخی احکام
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
آیا کمک کردن به انسان های معلول (مانند: حمام دادن آنها، لباس به تن کردن و ...) از جنس مخالف اشکال دارد؟
پرسش
آیا کار کردن با انسانهای که معلول هستند هم از لحاظه فیزیزک و روحی اشکالی‌ دارد؟ البته اگر از جنس مخالف باشد؟ مثلا حمام دادنشان، لباس به تن دادنشان، توالت بردنشان.؟ آیا فرقی‌ هم بین پیر و جوان بودنشان دارد؟
پاسخ اجمالی
از آن جا که خواستار حکم فقهی موجود در سؤال مذکور هستید، لازم دانستیم از دفاتر مراجع استفتا نماییم که پاسخ دریافتی به این شرح است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
نگاه کردن و یا لمس عورت شخص دیگر حرام است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
هر گاه دسترسی به جنس موافق نباشد مانعی ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
اگر موجب نظر به عورت و یا قسمت هایی از بدنشان که معمولاً می پوشانند و یا لمس آنان باشد اشکال دارد.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
نگه داری از معلولین اشکال ندارد، البته در صورتی که نگاه کردن یا لمس آنها با شهوت همراه نباشد. احتیاط آن است که در جنس مخالف به افراد پیر اکتفا شود و فقط از آنها نگه داری نمایید. البته اگر اضطرار به این شغل دارید، در حد ضرورت نگه داری از معلولین با جنس مخالف، هرچند جوان باشند، جایز است.

برای آگاهی بیشتر مراجعه شود به:
1. نمایه: کار در اماکن فروش اجناس حرام، سؤال شماره 2725 (سایت: 2985).
2. نمایه: شغل های حرام، سؤال شماره 519 (سایت: 566).
3. نمایه: پایداری در عقیده و ایمان، سؤال شماره 1812 (سایت: 3204).