آیا این گزارش قابل قبول است که رسول خدا(ص)، شب زفاف امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س) از آنان خواست تا قبل از اقدام به هر کاری منتظر برگشت ایشان باشند؟!
پرسش
آیا صحیح است که رسول خدا(ص) شب زفاف امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س) از آنها خواست تا وقتی که من نیامدم کاری از شما سر نزند تا من به شما ملحق بشوم؟
پاسخ اجمالی

در آموزه‌های دینی از حیا در امور حلال منع شده است:

امام صادق‌(ع) فرمود: غیرت ورزیدن در باره‌ی حلال جایز نیست و برای نمونه بیان نمود که رسول خدا(ص) به امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) فرمود: تا من برگردم، کاری انجام ندهید! و بعد از آن‌که برگشت، پایش را میان آن دو در بستر دراز کرد».[1]

این روایت از نظر سند صحیح و مورد تأیید است،[2] و بیان می‌کند که غیرت بی‌مورد نباید داشت.

توضیح آن‌که پیامبر(ص) در منزل دختر و دامادش حضور داشت و می‌خواست برای مدتی از آن‌جا خارج‌ شود و سپس نزدشان برای استراحت، دعا، غذا و یا هر چیز دیگری برگردد. در ای‌نجا تنها از آنان خواست از رفتاری که همسران در خلوت خود انجام می‌دهند، خودداری کنند تا ایشان برگردد. سپس از خانه خارج ‌شد و بعد از برگشت در میان آن دو که یکی دخترش و دیگری پسر عمویش - که در خانه او بزرگ شده بود - نشست و پایش را دراز کرد و شاید هم به دلیل آن‌که در خانه آنها رواندازهای متعددی وجود نداشت، همگی زیر یک روانداز استراحت کردند.

اگرچه پذیرفتن این گزارش از ضروریات دین نیست، اما محتوای آن به گونه‌ای نیست که نتوان آن‌را پذیرفت.

[1]. کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، ج 5، ص 537 – 538، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق.

[2]. مجلسی، محمد باقر، مرآة العقول فی شرح أخبار آل الرسول، محقق، مصحح، رسولی، سید هاشم، ‌ج 20، ص 379، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ دوم، 1404ق.