در روایات چه راه‌هایی برای تقویت مو سفارش شده است؟
پرسش
در روایات چه راه‌هایی برای تقویت مو سفارش شده است؟
پاسخ اجمالی
در روایات برای قوّت موی سر توصیه‌هایی وجود دارد که به برخی از آنها اشاره می‌شود:
1. خضاب کردن با حنا
پیامبر خدا(ص) فرمود: «با حنا رنگ کنید که چشم را روشنى می‌دهد، موى را می‌رویاند، بو را خوش می‌کند، و همسر را آرامش می‌دهد (شاید در نظرش چندان کهنسال به نظر نمی‌آید)‏».[1]
2. سرمه کشیدن
امام صادق(ع) فرمود: «سرمه، چشم را جلاء می‌دهد و مو را می‌رویاند و اشک‌ریزی چشم را از بین می‌برد».[2]
3. شستن سر در روز جمعه
امام کاظم(ع) فرمود:  «شستن سر با خطمى در روز جمعه از سنّت است، روزى را می‌گشاید و فقر را می‌برد و مو و رو را زیبا می‌کند و امان از سر درد است».[3]
4. خوردن انجیر
امام رضا(ع) فرمود: «انجیر بوی بد دهان را از بین می‌برد، استخوان را محکم می‌کند، مو را می‌رویاند و درد را از بین می‌برد تا آن‌جا که با او نیازى به دارو باقی نمی‌ماند».[4]
5. مسواک کردن
امام رضا(ع) فرمود: «مسواک چشم را جلا می‌دهد و موها را می‌رویاند و آب چشم را بر طرف می‌کند».[5]
تمام موارد یاد شده، دلیلی بر آن نیست که نباید از پیشرفت‌های نوین پزشکی نیز برای تقویت مو بهره جست.[6]

[1]. کلینى، محمد بن یعقوب، کافی، ج ‏6، ص 483، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق‏.
[2]. کافی، ج ‏6، ص 494.
[3]. بحار الأنوار، مجلسى، محمد باقر، ج ‏73، ص 88، بیروت، دار إحیاء التراث العربی‏، چاپ دوم‏، 1403ق.
[4]. برقی، ابوجعفر احمد بن محمد، محاسن، ج ‏2، ص 554، قم، دار الکتب الإسلامیة، چاپ دوم، 1371ق.
[5]. طبرسی، حسن بن فضل، مکارم الاخلاق، ص 50، قم، شریف رضی، چاپ چهارم، 1412ق.