چهار زن برگزیده کدام‌اند؟
پرسش
چهار زن برگزیده چه کسانی بودند و نام پدرانشان چیست؟
پاسخ اجمالی

در میان اولیا و صالحان، زنانی بودند که در طول تاریخ بشر در راه توحید و اهداف الهی فداکاری‌های زیادی کردند که نام آنها همواره بر تارک تاریخ بشر می‌درخشد. اما در این میان در منابع و روایات اسلامی از چهار بانوی بزرگوار و با شرافت و با منزلت عالی به عنوان برترین زنان و برترین زنان بهشت یاد شده است و آنها را به بزرگی ستوده‌اند.

پیامبر اکرم(ص) به امام علی(ع) فرمود: ای علی! برترین زنان دو عالم، چهار نفرند:

  1. مریم(س) دختر عمران،
  2. خدیجه(س) دختر خویلد،
  3. فاطمه‏(س) دختر من،
  4. آسیه(س) همسر فرعون و دختر مزاحم.[i]

اما از میان این چهار نفر حضرت فاطمه(س) به عنوان برترین این چهار زن معرفی شده است.[ii]

همان‌طور که در روایت پیامبر(ص) آمده است، نام پدر حضرت مریم(س): عمران، نام پدر حضرت خدیجه(س): خویلد، نام پدر حضرت فاطمه(ع): حضرت محمد(ص) و نام پدر حضرت آسیه: مزاحم است.

[i]. مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج 43، ص 36، بیروت، دار إحیاء التراث العربی، چاپ دوم، 1403ق.

[ii]. همان، ص 36 – 37.