کد سایت fa11611 کد بایگانی 11829 نمایه فلسفه آفرینش چیزهایی که استفاده آنها ممنوع است
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
اگر این طور است که خداوند متعال برخی از چیزها را برای استفاده نکردن خلق کرده، پس چرا آنها را آفریده است؟
پرسش
اگر این طور است که خداوند متعال برخی از چیزها را برای استفاده انسان خلق کرده است و برخی دیگر را برای استفاده نکردن، پس چرا آنها آفریده است؟
پاسخ اجمالی

چیزهایی که خلق شده است و ما نمی توانیم از آنها استفاده کنیم، در نظام کلان حیات انسان مفید است؛ در نظام کلان هستی ضرورت داشته، و باید وجود می داشت، ولی ما آن استفاده خاص را نمی توانیم از آنها داشته باشیم. البته نه این که هیچ استفاده ای نمی توانیم بکنیم، بلکه بعضی از استفاده ها برای ما ممنوع شده است؛ مثلاً فرض کنید بعضی از مواد غذایی که خوردنش برای ما ممنوع است، ولی خود آن ماده در یک جایگاه دیگر با یک شکل دیگر فوایدی دارد، به عنوان نمونه فرض کنید یک دارویی شما آن را استفاده می کنید، ولی خوردن آن برای شما مفید نیست، اما وجودش در مجموعه موجودات یک جایگاه ضروری و لازمی دارد.