حکم ولیمه دادن به طور عموم، و ولیمه ازدواج به خصوصه چیست؟
پرسش
سلام علیکم؛ حکم ولیمه دادن چیست؟ همچنین در خصوص ولیمه پس از ازدواج می خواهم بدانم که آیا واجب است یا خیر؟ با تشکر
پاسخ اجمالی

یکی از سنت های پسندیده اسلامی، اطعام نمودن به برادران دینی است. امام باقر (ع) می فرماید: "إِنَّ اللَّهَ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى یُحِبُّ إِهْرَاقَ الدِّمَاءِ وَ إِطْعَامَ الطَّعَامِ"؛ [1] خداوند ریختن خون (قربانی کردن) و طعام دادن را دوست دارد.

این سنت اسلامی می تواند در شکل های مختلف؛ مانند ولیمه به هنگام ازدواج، تولد فرزند و... انجام پذیرد.

ولیمه عبارت است از: مهمانی که حداقل ده نفر در آن شرکت داشته باشند. [2] مهیمانان این ولیمه می توانند اقوام، همسایگان و... باشند. بنابراین، دادن ولیمه واجب نیست، بلکه سنت و مستحب است.

برای آگاهی بیشتر به نمایه های زیر مراجعه کنید:

مستحبات و آداب تولد فرزند بر عهده پدر، 6872 (سایت: 7039) .

الگوی جشن ازدواج مناسب با تعالیم اسلام، 2857 (سایت: 3092) .

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.

[1] کلینی، کافی، ج 4، ص 51، دارالکتب الاسلامیة، تهران، 1368ش.

[2] . محمود عبد الرحمان‏، معجم المصطلحات و الألفاظ الفقهیة، ج ‏3، ص 504.