اگر مردی که از همسر اولش دارای فرزند پسر بوده، با خانمی که از همسر اولش دارای فرزند دختر است، ازدواج نماید، در چه صورتی می توان بین پسر و دختر اینها محرمیّت ایجاد نمود؟
پرسش
سلام
اگر اقائی از همسر اولش دارای فرزند پسر باشدو خانمی که از همسر اولش دارای فرزند دختر باشد و این دو (آقا وخانم) بایکدیگرازدواج نمایند در چه صورتی میتوان بین پسر ودختر اینها محرمیت ایجاد نمود؟
هر دو در سن تکلیف هستند و با یکدیگر زندگی میکنند.
پاسخ اجمالی

هر چند آن مرد به جهت ازدواج با مادرِ دختر، به دختر مَحرم است، [1] امّا فرزندان آن دو، به یکدیگر محرم نیستند؛ از این رو، در حال حاضر، تنها راه ایجاد محرمیّت میان این پسر و دختر ازدواج است، و گرنه احکام نامحرم را دارند، و تمام احکام نامحرم میان آنها جاری است. [2]

برای آگاهی از برخی احکام نگاه کردن به نامحرم نمایه های زیر را مطالعه کنید:

1. «نگاه کردن به زن نامحرم»، سؤال 1071 (سایت: 1206) .

2. «نگاه های حرام و آلوده به گناه»، سؤال 1396 (سایت: 1420) .

3. «لبخند و شوخی با نامحرم»، سؤال 1403 (سایت: 1423) .

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.

[1] . ر.ک: امام خمینى، توضیح المسائل (محشّى)، محقق و مصحح، بنى هاشمى خمینى، سید محمد حسین، ج 2، ص 464، م 2386، ‌دفتر انتشارات اسلامى، قم، چاپ هشتم، 1424ق.

[2] در این باره باید به رساله توضیح المسائل مرجع تقلید خود مراجعه کنند.